Det sunde..

I går fik jeg bagt de bedste boller. Det er en opskrift jeg tit laver, og ændre lidt på, og de bliver altid perfekte, (ifølge hr kæreste). Opskriften er lidt fra hovedet og på slump, men derfor skal i ikke snydes for den;)

20120611-103311.jpg

Der bliver ca 12-14 store boller, gode til madpakke, burger osv

Ca 2 dl 5 kornsblanding
2 dl havregryn
3 dl ølandshvede
5 dl vand

Blandes og står og trækker i ca en halv time

2 dl lunkent vand
40 g gær
2 tsk sukker
2 tsk salt
Ca 1 kg hvedemel

Gæren røres ud i vandet, og resten tilsættes sammen med korn/vand blandingen. Æltes godt og grundigt sammen, til en lidt klistret dej. Hæver i næsten 1 time.

Tag en skål med vand, og gør dine fingre våde, og begynd at forme bollerne på denne måde, så bliver de ikke tunge af at du ælter mere mel i. Det er lidt noget grisseri, men det betaler sig! Prøv 😉

Tænd ovnen på 220 grader, og lad bollerne stå til den er helt varm. Her kan du evt pensle dem med æg, hvis du synes.
Bages i ca 15-17 minutter, køler af og nydes !

Og nu er vejret jo også lige til varm kaffe og hjemmebagte boller! Dansk sommer når det er bedst? Eller noget!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s